П`ятниця, 17.05.2024, 14:42
Вітаю Вас Гість | RSS

Диканський БДЮТ

Головна » 2019 » Вересень » 30 » Повернулися з нагородами
09:05
Повернулися з нагородами

11 – 18 серпня 2019 року в м. Херсон, на території пустелі «Олешківські піски», були проведені Всеукраїнські відкриті змагання учнівської молоді з радіозв’язку на коротких хвилях та зі швидкісної телеграфії, а також Чемпіонат України з радіоспорту (дорослі, юніори, юнаки), швидкісна радіотелеграфія.

В них брали участь делегації з 10 областей України. Всього 19 команд – 47 учасників.

Змагання проводились з метою підвищення рівня національно-патріотичного виховання дітей та молоді, активізації роботи колективних та індивідуальних аматорських радіостанцій, стимулювання творчого, інтелектуального, духовного, фізичного розвитку учнівської молоді та задоволення її потреб в творчій самореалізації.

Основні завдання змагань:

- популяризація радіозв’язку на коротких хвилях серед учнівської молоді;

- підвищення рівня технічної та операторської майстерності радіо-спортсменів;

- пропаганда та популяризація технічних видів спорту серед учнівської та студентської молоді України;

- сприяння створення розвитку та збереженню мережі гуртків колективних радіостанцій в школах та позашкільних закладах;

- обмін досвідом роботи.

На підставі підсумкових документів (Протоколів командних результатів) вихованці Диканського БДЮТ мають різні результати. З радіозв’язку на коротких хвилях з 19 командних місць маємо шосте, зі швидкісної радіотелеграфії – п’яте. Серед 10 областей України Полтавська область посіла четверте місце у Всеукраїнських відкрити змаганнях і друге місце в Чемпіонаті України зі швидкісної радіотелеграфії, дякуючи команді Стрижака Михайла і Краснянського Назара з Диканського БДЮТ. У особовому складі маємо вісім призових нагород:

Стрижак Михайло у віковій категорії «Ч-16» (чоловіки 16 років) має ІІІ місце у Всеукраїнських відкритих змаганнях з радіозв’язку телефоном англійською мовою та ІІІ місце у Чемпіонаті України в номінації «Швидкісна радіотелеграфія».

А Краснянський Назар у категорії «Ч-18» здобув шість бронзових нагород у Всеукраїнських відкритих змаганнях в номінаціях: «Радіозв’язок телефоном», «Радіозв’язок телефоном англійською мовою», «Радіозв’язок телеграфом», «Радіозв’язок (комплексний залік)», тест Morse Runner», Швидкісна радіотелеграфія та шість Дипломів за ІІІ місце у Чемпіонаті України з радіозв’язку на коротких хвилях.

Команду «Ч-14» на змаганнях представили Костромицький Артем і Рокотянський Владислав, які вперше відвідали Херсонську «радіоатмосферу», стали активними учасниками роботи команди БДЮТ в польових умовах, самостійно працювали на території пустелі «Олешківські піски» з радіостанціями «Карат М» та мають непогані результати зі швидкісної радіотелеграфії. Їх перші невисокі результати дають велику надію на майбутні перемоги.

Радіоспорт – мало відомий вид спорту, але цікавий, неординарний і корисний для розвитку пам’яті, комунікабельності, спритності, уваги, логіки. Варто оцінити старанність вихованців, які, відклавши серпневий відпочинок, готувалися до змагань, виступали у різних номінаціях на протязі тижня, щодня тягаючи за собою нелегкі валізи з радіоапаратурою, у тяжку спеку по Олешківській пустелі, готували та перевіряли звіти і втомленими повернулись до рідної домівки. Всеукраїнські змагання і Чемпіонат України з радіоспорту – це не відпочинок, а важка 8-денна праця всієї команди.

Сподіваємося, що талановиті і обдаровані вихованці Диканського БДЮТ Стрижак Михайло і Краснянський Назар приймуть привітання і на славній Диканщині.

Керівник радіогрутка, директор Диканського БДЮТ Марина Дєєва

Переглядів: 85 | Додав: serdyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0