П`ятниця, 17.05.2024, 06:12
Вітаю Вас Гість | RSS

Диканський БДЮТ

Головна » 2019 » Травень » 22 » Диканщина на Кубку України з радіозв"язку
11:30
Диканщина на Кубку України з радіозв"язку

ВІДКРИТТЯ ЗМАГАНЬ 10.05.2019

З 10 по 12 травня 2019 року в м. Остер Чернігівської області пройшов Кубок України з радіозв"язку на коротких хвилях (КХ), ультракоротких хвилях (УКХ), швидкісної радіотелеграфії (ШРТ) та комп"ютерної програми "Morse Runner" серед юнаків та юніорів. Вісім команд України, які прибули на змагання, вдячні за гостинний прийом, організацію та проведення Кубку. Диканський БДЮТ представив команду з двох вихованців: Стрижака Михайла та Краснянського Назара (учнів Великобудищанської ЗОШ І-ІІІ ст). Керівник команди - автор цих рядків ))))
Емоції переповнюють, але все по порядку....

 

Розвивати талант - справа кожного!
Швидкісна радіотелеграфія. 10 травня 2019 р. Місто Остер
Радіограми приймає головний суддя Кубку України - Ю.М. Малиновський 

Не кожна дитина забажає займатися швидкісною радіотелеграфією, радіозв"язком на КХ, УКХ та вивчати азбуку Морзе, на перший погляд, нікому не потрібною... Не кожен дорослий усвідомлює, що радіоспорт - це спорт без травм і шкоди для здоров"я, що радіоспорт - це інтелектуальна і розумова праця, яка тільки позитивно впливає на розвиток і виховання підростаючого покоління... На жаль, не кожен пересічний громадянин знає про аматорську службу радіозв"язку та можливість безкоштовного навчання дітей в радіогуртках позашкільних навчальних закладах України... 
Диканський БДЮТ займається цією справою тільки другий рік, але результати досить вражаючі.
Участь двох вихованців БДЮТ на змаганнях Кубку України залишив гарячий слід про Диканщину!
Підготовка, тренування і велике бажання показати гарні результати виправдали сподівання і навіть їх перевершили!
Відеозаписи із змагань показують рівень виконання передачі радіограм азбукою Морзе: двох наших учасників (3 командне місце із 8 команд), Даринки Панчук із Шепетівки (2 командне місце) та двох юнаків з Києва (1 командне місце, золоті призери Кубку України)

 

Радіоспорт - це спорт друзів!
м. Остер. Кубок України.
11 травня 2019 р. Змагання з радіозв"язку 

Радіоаматорство у своєму корінні - це товаришування, доброзичливість і співдопомога. Щоб працювати в ефірі, спілкуватися, відстежувати проходження на частотах, щоб зв"язатися з далеким кореспондентом, потрібен час, вміння і цінна радіоапаратура. Запекла боротьба між спортсменами в радіоспорті просто відсутня! Щоб набирати радіозв"язки і їх підтвердити при перевірці необхідно якнайкраще і якнайкоректніше поспілкуватися в ефірі коротких хвиль, обмінятися позивними і контрольними номерами та побажати один одному "73", що в перекладі з мови радиста означає: "Удачі. Найкращі побажання". Ніякої конкуренції, ніяких викликів один одному. Це спорт двох сторін, які тиснуть руки один одному при зустрічі, які шукають один одного на коротких та ультракоротких хвилях, які товаришують і беруть прикад з кращих радистів. Без заздрощів, а з великим бажанням досягти їхнього рівня!

Відбулось урочисте відкриття Чемпіонату України із радіозв'язку. Місто Остер приймає команди з 7 областей України. Бажаємо командам та тренерам отримати задоволення від змагань, цікаво та весело провести цей час та впевнено прямувати до перемоги 

Переглядів: 104 | Додав: serdyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0